Praha: Forbidden Taste (Prvá pop-up reštaurácia v Prahe očami tej, čo sa do toho zamotala)

3 nov

Priemerná doba čítania: 8 minits. Enjoy POP!

Naše kufre (moje dva, Tinových šesť:)) sme presunuli do Prahy už pred rokom a pol, no stále sa cítim v tomto meste ako na ceste. Stále je tu čo TEjSTtovať a testovať. A turistov na Karlovom neubúda či prší, či sneží… takže turistický feeling sa nevytráca:) Ale aj Praha sa dá ešte ochutiť! Preto sme sa rozhodli chuťovo ju pop-upnúť a otvoriť si vlastnú pop-up reštauráciu Forbidden Taste.

30.5.2013

GoodToKnow: Pop-up reštaurácie, tiež supper kluby, sú dočasné reštaurácie, ktoré sa objavia “odnikiaľ“. Väčšinou na neobvyklých miestach alebo v súkromných domoch. 

Myšlienka otvoriť si vlastnú pop-up reštauráciu bola už dávno a pri pohároch vínka sme ju dookola len rozoberali, mudrovali, až sme raz (a po treťom poháriku) povedali – dobre, dosť slov, ideme na to. Predstava bola jasná – prepojiť netradičné miesta (kde nie je bežné večerať) so skvelým jedlom a zaujímavými ľuďmi. Prípravy začali. Menu bolo v správnych rukách – v rukách skvelého kuchára, ale hlavne nášho kamaráta Petra Heneša. Takže pár večerov pri vínku sme strávili i u Peťa a jeho manželky pri degustovaní:) Ďalšou otázkou bola lokalita, ktorú po bádaní Prahou objavil T. – bývalá pražská trafostanica, ktorá nám do konceptu zapadla; pre prvý pop-up sme chceli niečo industriálne. Mimochodom, miesto sa hostia dozvedeli až večer, v deň pop-upu. A ľudia? Hneď po uverejnení info na našich fejsbukoch a twitteroch nám nabehli prvé rezervácie, zaujímavé rezervácie… Tak jedem!

943413_311709965628889_1806986066_n

GoodToKnow: Vítaní sú hlavne kreatívni a otvorení ľudia z rôznych sfér, milovníci dobrého jedla a zážitkov. Pri registrácii napíšeš, koho a prečo by si chcel pozvať. Mal by to byť niekto, s kým rád tráviš čas, ale nie si s ním príliš často. Pozvaných na prvý pop-up bolo dvadsať ľudí.

Ja som trošku vytriezvela po tom, ako som si uvedomila, že naši hostia musia na niečom sedieť, z niečoho jesť, piť, niekde to (bez kuchyne a pitnej vody) musíme pripraviť a trafostanicu znormalizovať a VYVOŇAŤ!  Dizajnovo sme to chceli zachovať čo najviac osobné, no originálne. Tak sa moje návraty večer z práce zmenili na lietanie po Domoch látok, Papierníctvach a Domácich potrebách.  Týždeň pred pop-up večerom sme mali v našom byte po zemi 15 druhov baliacich papierov, látky, 4 odtiene prírodnej hnedej, sviečky X tvarov a obrovský neporiadok! Myslím, že T. bol konečne spokojný, že nerobím haló, keď niečo nie je na svojom mieste, pretože „svoje miesto“ v našej 2+kk I&T Residence nemalo nič:)  Pečenie o pol druhej v noci sa stalo samozrejmosťou a zvuk kuchynského robota v noci tolerovali už aj susedovci. Na záver mal byť podávaný dezert od hostiteľky, plus domáci chlieb a chlebové tyčinky a darček – rusky podľa juhoafrického receptu. Večer pred 30.5. som ešte o pol dvanástej v Tescu kupovala kakao a vstávala už o pol 5-tej, aby som dala piecť chlieb.

rusk

Vo štvrtok o 12:00 sme odoslali všetkým našim hosťom sms: Forbidden time & place: Dnes 18:50-19:05 pred stanici metra Malostranska. Hledejte damu, ktera se neboji ohne. Ona vas navede dal na Forbidden Taste. A po tejto sms som sa sa začala už naozaj tešiť (popri lietaní chodbami, prenášaní stolov a zapisovaním, čo ešte treba). Keď Lenka Fabka (veľká to pomoc organizačná a povzbudzovacia) o 18:45 odchádzala pred metro s hasiacim prístrojom v ruke (dáma, ktorá sa nebojí ohňa:)) a ja som zapaľovala posledné sviečky pri vstupe, vedela som, že tie nedospaté noci stáli za to!

A potom to už išlo. Prví hostia, husľový virtuóz Jirka, prvé vínka… Slovo dostal Marek, vo fraku a saténových rukavičkách (to je štýl:)) a už predstavoval jedlá a odhaľoval menu. A zrazu bola polnoc. Viac neprezradím, pretože forbidden musíš zažiť:) V blogu ma predbehla jedna naša hosťka, tak tu si môžete prečítať pop-up očami z tej druhej strany: PeknePapaj. A ešte z toho “biznis” hľadiska na blogu OtherThanOthers

 Registrácie na ďalší POP-UP Forbidden Taste: www.forbiddentaste.com

menu

Forbidden Taste menu

10190_311713392295213_896505885_n

Our first Forbidden tasters

217343_311710308962188_1450352095_n

Amuse-bouche: Ochucený telecí tartar s cuketovým salátem

575369_311711605628725_1809953350_n

Chřestové cappuccino s konfitovanou tygří krevetou a pecorinem

600475_311710342295518_941908149_n

Pop-up stolovanie, čo ten odtieň prírodnej? :-)

600503_311712132295339_1135174691_n

Priestory bývalej trafostanice sa na jeden večer stali pop-up reštauráciou

934659_311712008962018_911435200_n

Vepřová panenka sous-vide se salátkem ze zelené puy čočky, tymianovým juicem a bylinkovým mousse

936190_311710808962138_1506506877_n

Wall art

941509_311711638962055_203868280_n

Pop ME up – Forbidden menu

942112_311710078962211_714852715_n

Forbidden Taste je homemade – domáci chlieb a domáce slané tyčinky na začiatok 

969395_311711002295452_1910822955_n

Jiří Konvalinka, náš Forbidden virtuóz

IMG_0927

Peťo, náš Forbidden šéfkuchár

10561_311711625628723_820437291_n

Marek, náš Forbidden “vrchní”

969721_311712638961955_1381805436_n

Dezert od hostiteľky – Čokoládový koláč z červeného vína a Camembertu

IMG_1003

Porada

IMG_1022

IMG_1085

Toaleta “štýl” aj v trafo podmienkach…

942164_311713872295165_951552395_n

Digestív od hostiteľa alebo – Kapurková :)

Fjumór fotos POP-UP tu: Facebook Forbidden Taste

A na záver moje osobne poďakovanie Tinovi, Peťovi, Linde, Marekovi, Fabke, Marcelovi a susedovcom:)

zp8497586rq
Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: